UDRUŽENJE INŽINJERA SAOBRAĆAJA I KOMUNIKACIJA

nedjelja, 25 Februar 2018 12:17

PRVA OBAVIJEST ZA ČLANOVE - STRUČNI SKUP, NEUM, 12.05.2018.

Poštovani članovi Udruženja,

Obavještavamo Vas da će se godišnji stručni skup i susret inžinjera saobraćaja i komunikacija ove godine održati 12.05.2018. (subota) u Neumu, Hotel Sunce.

Tema ovogodišnjeg stručnog skupa je;
"Definisanje ciljeva, prioriteta, načina finansiranja i dinamike izgradnje saobraćajno-komunikacijske infrastrukture u Bosni i Hercegovini".

Potrebno je na stručnoj osnovi istražiti sve vrste transportne infrastrukture u BiH i zapadnom Balkanu u kontekstu pristupa EU, te obraditi ciljeve, prioritete, način finansiranja, dinamiku izgradnje, autoputeva, brzih cesta, aerodroma, željeznica, poštanske telekomunikacijske mreže.

Potrebno je da strukovni odbori sa svojeg područja istraže sve segmente navedenog koji će na stručnoj i prihvatljivoj osnovi i analizi istražiti i globalne konekcije kao i lokalne konekcije u svim vidovima saobraćaja, transporta i komunikacija.

U prilogu Vam dostavljamo preliminarni program rada koji će se modifikovati u narednom periodu nakon pristizanja svih saglasnosti na pokroviteljstvo i članstvo u Programskom odboru, te prijedloga za teme stručnih radova.

Molimo predsjednike strukovnih odbora kao i ostale članove Udruženja da predlože teme stručnih radova.

Prijedlog teme stručnog rada je potrebno dostaviti putem e-mail-a Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 20.03.2018. godine. Obrazac za prijedlog teme stručnog rada je u prilogu.
Zainteresirani članovi Udruženja mogu samostalno rezervisati smještaj (noćenje) u Hotelu Sunce – Neum, putem e-maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. sa napomenom da su učesnici stručnog skupa Udruženja inženjera saobraćaja i komunikacija u BiH.

U nastavku je navedena ponuda:
Jednokrevetna soba (noćenje + doručak) – cijena po osobi i danu iznosi 90,00 KM.
Dvokrevetna soba (noćenje + doručak) – cijena po osobi i danu iznosi 60,00 KM.
Boravišna taksa iznosi 2,00 KM po osobi i danu.